Bjerkvik IF har anskaffet ny løypemaskin (2004)

Bjerkvik IF lover heretter topp preparerte løyper hele sesongen og til alle tider av døgnet etter å ha investert hele 850.000 kroner i en flunkende ny løypemaskin. Nå inviteres brukere og næringsliv til spleiselag på de kommende låneavdrag.

Stadige og kostbare reparasjoner på den 15 år gamle løypemaskinen, som egentlig er en maskin for alpinbakker, gjorde at BIF besluttet å gå til anskaffelse av en ny og bedre egnet maskin. Det etter først å ha sondert i bruktmarkedet, men med negativt resultat. Det ble en finsk maskin av merket Paana med en 125 Hk diesel EU2-motor, og som er utstyrt med skjær, er 250 centimeter bred, har to freser og to sporploger hvorav den ene plogen har sporfres. Med andre ord; spesialbygget for langrennsløyper og arena.

Maskinen ble levert lørdag, og i helgen var leverandøren fra Heimdal i Bjerkvik for å kurse BIFs maskinførere og servicefolk. Leverandør Osmo Hiltula kunne fortelle at firmaet hittil har solgt 11 slike maskiner i Norge i år, mens det er levert 110 stykker over hele verden, blant annet til Japan. Maskinen er første av sitt slag i Nord-Norge.

Etter å ha testet ut nyanskaffelsen i helgen, kunne sjåførene Torbjørn Kristiansen og Terje Thune fortelle at maskinen var som en personbil å kjøre. De to kunne også fortelle om en mye lettere og enklere prepareringsjobb enn med gammelmaskinen, samt at løypekvaliteten ble adskillig bedre allerede etter første runde med vidunderet.

Leder i BIFs skigruppe, Øysten Flygel, kunne fortelle at foreningen oppnådde en god avtale med leverandøren. Blant annet har BIF påtatt seg demonstrasjoner for eventuelt andre maskinkjøpere. For å finansiere nyanskaffelsen har BIFs hovedgruppe, skigruppen og skiskyttergruppen skutt inn 50.000 kroner hver. Bjerkvik sparebank har bidratt med 10.000 kroner, mens resten foreløpig er tatt opp i lån. – Men nå setter vi i gang jobben med restfinansieringen, sier Flygel, og melder samtidig at samtlige bedrifter og anleggsbrukere i området vil bli invitert med i spleiselaget. Seks personer ble i helgen kurset på maskinen, noe som får Flygel til å våge lovnad om topp preparerte løyper til alle tider av døgnet hele sesongen.

OVERLEVERT: Leverandør Osmo Hiltula (foran tv) kunne i helgen overlevere og gratulere Øystein Flygel med en flunkende ny løypemaskin. Bak fv; sjåførene Terje Thune og Torbjørn Kristiansen. (Foto: Jens R Knutsen)